Skip to content

Lue tämä

Hip ja hei! Piitkän erilaisista syistä johtuvan tauon jälkeen pistellääs taas eväitä ylös. Uusi vuosi 2011 ja uusi alku monelle asialle, ei vähiten ruokavalion tarkkailun ja mahdollisen muutoksen aikaansaamalle hyvinvoinnille.

Tampereella 10.1.2011

Krisu

*

Heitin virallisterveellisen ruokavalion (paljon (huonoja)hiilihydraatteja mm. leivästä perunasta ja riisistä, vähän rasvaa ja sekin huonolaatuista kevyt-sitä-ja-tätä-moskaa, ja ehkä vähän proteiineja ja nekin mieluiten jostain rasvattomasta kengänpohjasta, ush!) roskiin loppuvuodesta 2005. Sillä tiellä olen ja tulen olemaan loppuelämäni, olen elämäntapakarppi. Mutta maailma on täynnä minulle sopimattomia houkutuksia, ja kun teen ns. tavallista ruokaa perheelleni, tosin vain aidoista aineista, niin kiusaus syödä esim. hyvää itse tehtyä leipää tai jotain muuta herkkua on suuri. Nyt on aika taas ryhdistäytyä ja sen teen Atkinsin kaksi viikkoa kestävän induktion avulla.

Tämän blogin aloitin lähinnä itseäni varten, sillä olen mestari huijaamaan itseäni. Kirjaan tänne päivittäiset syömiseni pilkulleen ylös, että opin uudelleen säännöllisen ruokarytmin ja myös nähdäkseni, missä menee metsään. Pidän ruoanlaitosta. Pidän myös erityisen paljon syömisestä, mutta kroppani ei halua sulattaa syömiäni ruokia vaan kasaa niitä varteni ympärille ikäviksi laardikasoiksi. Olen käynyt ikäni taistelua tätä rasvakerroksen muodostumista vastaan. Nyt keski-ikäistyttyäni sen ylimääräisen kerroksen poistaminen on tuntunut muuttuvan lähes mahdottomaksi tehtäväksi.

Jos sinua kerta kaikkiaan nolottaa ruokavalioni, älä lue tätä, en myöskään tarvitse kauhistelevia kommentteja, poistan ne tästä blogista armottomasti. Sen sijaan pyrin laittamaan tänne paljon tietoa ja sivuja ja linkkejä vähä/hyvähiilihydraattiseen ruokavalioon liittyen.

Tampereella 3.3.2009

Hyvinvoivana,

Krisu

aamiainen

karpin aamiainen

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. Hanna permalink
  maaliskuu 5, 2009 15:12

  Jee. Tämon tosi hiano Krisu!
  Oon itsekin pyöritellyt ruokapäivänkirjan aloittamista taas mielessäni, karppifoorumilla kävin lueskelemassa vanhoja ja sitähän on tullut syötyä aika hienosti joskus 🙂

  • maaliskuu 5, 2009 17:31

   Sä löysit, jiihaa! Ihan samoissa paikoissa liikuttu, olen tonkinut vanhoja ruokapäiväkirjojani siellä. on sitä sentään tullut pidettyä kirjaa syömisistään kaks vuotta putkeen. Mietin, linkitänkö tänne, mutta en taida, alotan puhtaalta pöydältä. Karppipalsta pitää kuitenkin linkittää ja muuta sälää sieltä, reseptiosio ja semmosta. 😀

 2. maaliskuu 13, 2009 17:24

  Munkin pitäisi kirjoittaa ylös;itse asiassa joskus olen niin tehnyt sellaisille valmiille sivuille jossa joka päivälle on yksi kolumni. Käyn joskus ravintoterapeutilla,joka ei tiedä mitä mun kanssa tehdä koska en syö lihaa, ja aina väittää että syön liikaa rasvaa (pähkinät ,siemenet jne) Nuo sun sanat ylhäällä on ihan kuin omasta suustani, olen minäkin käynyt taistelua kiloja vastaan melkein niin kauan kuin muistan ja nyt ne ei millään lähde putoamaan ja vielä lihosin 20 kiloa tänne takaisin muuttaessani/suhteen kariutuessa.Jännää nähdä, miten sulla tuo pudotus sujuu.

  • maaliskuu 14, 2009 20:29

   …suhteen kariutuessa…. tuttua. 15 kiloa nousi minun painoni miltei yhdessä yössä, kun erosin 😉 Ravitsemusterapeutit on jotenkin niin kaavoihinsa kangistuneita. Se Hanna-jotain ?, joka veti olet mitä syöt- ohjelmaa, on minusta oikein surullista kuultavaa. Yhden asian nainen, vaikka me nyt kuitenkin olemme kaikki yksilöitä ja kalori ei aina ole kalori.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: